Πώς να ξεκινήσετε καριέρα στο χώρο του Supply Chain

Είτε ήσασταν αποφασισμένοι ότι πάντα θα γινόσασταν Supply Chain Managers είτε έχετε συμφιλιωθεί με την ιδέα ότι η αλλαγή εργασιακού πόστου είναι συχνό φαινόμενο στις μέρες μας, είναι δύσκολο να καθορίσετε τον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσετε να ξεκινήσετε τη σταδιοδρομία σας ως διευθυντής της Αλυσίδας Εφοδιασμού ενός οργανισμού.

Πρώτον, θα πρέπει να ανακαλύψετε ποιες είναι εκείνες οι εταιρείες και βιομηχανίες οι οποίες προσλαμβάνουν Supply Chain Managers. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να καταλάβετε που πιθανώς θα ενδιαφερόσασταν να εργαστείτε αλλά και που θα μπορούσατε να αναζητήσετε ευκαιρίες απασχόλησης. Έπειτα θα απευθυνθείτε στις κατάλληλες πηγές από τις οποίες θα μπορούσατε να αντλήσετε πληροφορίες σχετικά με τις ανοικτές θέσεις εργασίας.

 

Δεύτερον, θα πρέπει να σιγουρευτείτε ότι κάνετε καλό «μάρκετινγκ» του εαυτού σας και των προσόντων σας. Αυτό συνεπάγεται ότι έχετε δομήσει και γράψει σωστά το βιογραφικό σας σημείωμα δίδοντας την κατάλληλη έμφαση στα προσόντα σας και τις ικανότητές σας αλλά και τονίζοντας το κομμάτι που αφορά στην εκπαίδευσή και κατάρτιση σας στο αντικείμενο. Αυτό σημαίνει ότι στο εισαγωγικό σημείωμα ή στο email που θα συνοδεύει το βιογραφικό σας θα πρέπει να αναφέρετε τη θέση εργασίας την οποία θα επιθυμούσατε να στελεχώσετε αλλά και να αιτιολογήσετε το πόσο οι ικανότητες σας και οι γνώσεις σας ταιριάζουν σε αυτήν τη θέση.

 

Τέλος, αυτό που είναι απαραίτητο είναι σίγουρα η δικτύωση. Στις μέρες μας, η δικτύωση μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες ή να αλλάξει τις ήδη υπάρχουσες προς το καλύτερο για καριέρα στο Supply Chain Management. Το να γνωρίζεις τους σωστούς ανθρώπους και να υποβάλλεις αίτηση για θέσεις εργασίας που υπάρχουν αλλά δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί είναι σίγουρα ο καλύτερος τρόπος για να εισβάλετε στην βιομηχανία και να κατοχυρώσετε τη θέση που σας ενδιαφέρει, στο πολύ ανταγωνιστικό σύγχρονο περιβάλλον.

 

7 συμβουλές - κλειδιά για σωστό βιογραφικό ενός Supply Chain Manager

 

Το βιογραφικό σας μπορεί είτε να ενισχύσει την πιθανότητα να προληφθείτε σε μια θέση για την οποία έχετε υποβάλλει υποψηφιότητα αλλά είτε και να αναχαιτίσει κάθε σας προσπάθεια για στελέχωσή της. Αν αναζητάτε εργασία στον τομέα του Supply Chain Management θα πρέπει να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές για να διασφαλίσετε ότι το βιογραφικό σας είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση κατά τη διάρκεια της εξέτασής του από τα αρμόδια άτομα:

 

  1. Επιβεβαιώστε ότι το βιογραφικό σας σημείωμα είναι πλήρως ενημερωμένο. Πολλές φορές έχουμε συναντήσει στελέχη του χώρου τα οποία για διάφορους λόγους δεν ενημερώνουν το βιογραφικό τους. Οι πιθανότητες που έχετε να εξασφαλίσετε μια συνέντευξη πόσο μάλλον τη θέση εργασίας για την οποία ενδιαφέρεστε είναι ισχνές.Κρατήστε λοιπόν το βιογραφικό σας πλήρως ενημερωμένο.
  2. Κάντε το να μοιάζει αρκετά επαγγελματικό. Αποφύγετε νε εφαρμόσετε την πιο μοδάτη νέα ιδέα στη δομή του βιογραφικού σας ειδικά όταν υποβάλλετε το ενδιαφέρον σας για στελέχωση θέσης όπως είναι αυτή του Supply Chain Manager. Διασφαλίστε ότι το βιογραφικό σας τα περιέχει όλα με μια περιεκτική και επαγγελματική εμφάνιση.
  3. Κάντε το να μοιάζει στοχευμένο για τη θέση εργασίας για την οποία υποβάλλετε αίτηση. Πολλά στελέχη τα οποία αναζητούν εργασία έχουν στη διάθεσή τους ένα βιογραφικό και συνοδευτικές επιστολές για όλους τους τύπους εργασιακών θέσεων. Όμως, θα πρέπει να διαμορφώσετε το βιογραφικό σας με τέτοιο τρόπο ώστε να ξεχωρίζει από όλα τα υπόλοιπα των άλλων υποψηφίων, κάτι το οποίο μπορεί να γίνει με το να δώσετε έμφαση στις λεπτομέρειες και στην επαγγελματική του εμφάνιση.
  4. new-jobΧρησιμοποιήστε λέξεις κλειδιά οι οποίες είναι κοινές στο χώρο του Supply Chain Management. Η χρήση τέτοιων λέξεων-κλειδιών θα κάνει σίγουρα το δικό σας βιογραφικό σημείωμα και τη συνοδευτική επιστολή να ξεχωρίσει. Ένα μυστικό για να το επιτύχετε αυτό είναι να αναζητήσετε αγγελίες εργασίας και περιγραφές υπαλληλικών θέσεων και να αντλήσετε από εκεί σημαντικές λέξεις τις οποίες σίγουρα θα πρέπει να συμπεριλάβετε στο βιογραφικό σας.
  5. Μην προσθέτετε άχρηστες πληροφορίες ή λέξεις. Το να συμπεριλάβετε τα προσωπικά σας ενδιαφέροντα ή ακόμα και κάθε εργασιακό πόστο το οποίο έχετε καλύψει από την ημέρα που λάβατε το απολυτήριο λυκείου σας ίσως δεν είναι και μια τόσο καλή ιδέα. Αν δεν διαθέτετε μεγάλη εργασιακή εμπειρία, θα μπορούσατε τότε να συμπεριλάβετε όλο το ιστορικό τονίζοντας τα σημεία εκείνα τα οποία ταιριάζουν με την εργασία για την οποία ενδιαφέρεστε τώρα. Επιπρόσθετα, το να αναφέρετε στο τέλος του βιογραφικού σας ότι οι «συστατικές επιστολές είναι διαθέσιμες εφόσον ζητηθούν» είναι ένα παλαιομοδίτικος τρόπος τον οποίο θα πρέπει να αποφεύγετε. Όλοι οι εργοδότες γνωρίζουν ότι κάτι τέτοιο είναι αυτονόητο και ότι εφόσον σας ζητηθεί θα πρέπει να τις προσκομίσετε. Κρατήστε το χώρο αυτό για πιο σημαντικές πληροφορίες.
  6. Γίνετε συγκεκριμένοι για την εργασιακή σας εμπειρία. Το να αναγράψετε ότι έχετε εμπειρία ως Supply Chain Manager δεν είναι από μόνο του αρκετό. Ο μελλοντικός εργοδότης θα θέλει να γίνετε συγκεκριμένος. Αν έχετε εμπειρία ως Supply Chain Manager την οποία έχετε αποκτήσει μέσα από projects ή εργασιακές θέσεις τις οποίες είχατε στελεχώσει συμπεριλάβετε συγκεκριμένα στοιχεία σχετικά με το εργασιακό πόστο ή το project που είχατε αναλάβει αναφέροντας τον τίτλο, τις ημερομηνίες, τις αρμοδιότητές σας, αριθμούς και δεδομένα, όλα δηλαδή εκείνα τα στοιχεία τα οποία θα κάνουν τον αναγνώστη του βιογραφικού σας σημειώματος να κατανοήσει το ρόλο σας.
  7. Διορθώστε τυχόν λάθη που περιέχει το βιογραφικό σας. Τη μεγαλύτερη αποστροφή στο βιογραφικό σας και κατ' επέκταση σε σας μπορεί να δημιουργήσουν τυχόν γραμματικά, συντακτικά ή ορθογραφικά λάθη. Θυμηθείτε ότι το βιογραφικό σας είναι η πρώτη εντύπωση που σχηματίζει για σας ο πιθανός εργοδότης. Επιβεβαιώστε ότι το βιογραφικό σας διαθέτει την επαγγελματική εμφάνιση που αρμόζει να έχει ένα τέτοιου είδους έγγραφο.

 

6a0120a80567b0970b0154380c397e970c

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

ΕΠΟΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

There are no up-coming events