Εκπαίδευση Supply Chain: Όσο περισσότερο τόσο καλύτερα

Η εκπαίδευση στο Supply Chain και τα Logistics εξελίσσεται συνεχώς προκειμένου να μπορέσει να ικανοποιήσει τις ανάγκες του συνεχώς μεταβαλλόμενου σύγχρονου βιομηχανικού περιβάλλοντος. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα βοηθούν τους συμμετέχοντες να βελτιώσουν τις ικανότητές τους, να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και να επιφέρουν κέρδη στους εργοδότες.

Όσα περισσότερα γνωρίζεις τόσο περισσότερο μπορείς να διαπρέψεις στο χώρο των Προμηθειών/Αγορών & της Διοίκησης Εφοδιασμού. Αυτό πρόκειται για ένα στοιχείο το οποίο κάνει την εκπαίδευση πολύ σημαντική ιδιαίτερα σε εποχές οικονομικής δυσπραγίας όπως είναι αυτή που διανύουμε. Είτε προετοιμάζεστε να στελεχώσετε μια νέα υπαλληλική θέση σε έναν οργανισμό είτε ακόμα παλεύετε να διακριθείτε σε μια εταιρεία στην οποία κατέχετε ήδη μια θέση, η περαιτέρω εκπαίδευσή και κατάρτισή σας μπορεί να αποτελέσει για εσάς το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που θα σας προσφέρει διάκριση και επιβράβευση. Ακόμα και αν πασχίζετε να μεταμορφώσετε την αλυσίδα εφοδιασμού σας σε μια επικερδή δυναμική μονάδα, η κατάρτιση των ανθρώπων που αποτελούν μέρος της ομάδας σας μπορεί να αποδειχθεί καίριας σημασίας.

 

Όπως υποστηρίζει ο καθηγητής Lei Lei του Rutgers University "η κάθε επιχείρηση και ο κάθε οργανισμός είναι υπό πίεση προκειμένου να βελτιώσουν την απόδοση των αλυσίδων τους". Οι εξειδικευμένοι σε θέματα Supply Chain εκπαιδευτικοί φορείς ανατρέφουν και εξελίσσουν τα ταλέντα τα οποία οι εταιρείες έχουν ανάγκη για να επιτύχουν τον παραπάνω στόχο. Επίσης, δίνουν στα στελέχη χιλιάδες τρόπους για να ξεχωρίσουν στο χώρο. "Όσα περισσότερα μαθαίνεις, όσα περισσότερα πτυχία και πιστοποιητικά αποκτάς τόσες περισσότερες πόρτες ανοίγουν και ευκαιρίες παρουσιάζονται για να ξεχωρίσετε" συνεχίζει ο ίδιος.

 

Οι πανεπιστημιακές σχολές και τα Ινστιτούτα συνεχώς αναθεωρούν το εκπαιδευτικό υλικό τους και το προσαρμόζουν στις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς προκειμένου να συμβαδίσουν με τις διεθνείς εξελίξεις του χώρου. Κάτι τέτοιο συμβαίνει με τα προγράμματα προπτυχιακού επιπέδου και μεταπτυχιακού επιπέδου, το Πρόγραμμα Πιστοποίησης Certificate in Supply Management του Ελληνικού Ινστιτούτου Προμηθειών, τα ημερήσιας διάρκειας HUMANTEC Supply Management Open αλλά και τα ενδοεπιχειρησιακού τύπου προγράμματα HUMANTEC Supply Management Corporate.

 

Είστε έτοιμοι να ενισχύσετε τις γνώσεις σας στην επιστήμη του Supply Chain και των Logistics προκειμένου να διαγράψετε μια επιτυχημένη επαγγελματική πορεία;

Διαβάστε σχετικά με αυτό παρακάτω.

 

Κάνοντας outsourcing την εκπαίδευση

 

Πότε είναι άραγε η κατάλληλη στιγμή για να παρακολουθήσετε εκπαιδευτικά προγράμματα σχετικά με την επιστήμη του Supply Chain και των Logistics; Η απάντηση είναι οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια της καριέρας σας. Η εποχή κατά την οποία οι άνθρωποι αποφοιτούσαν από το Πανεπιστήμιο ή το Κολέγιο, κατόπιν έβρισκαν εργασία και έπειτα μάθαιναν όσα χρειάζονταν να ξέρουν εμπειρικά έχει εδώ και χρόνια παρέλθει.

 

Η πολυπλοκότητα των αλυσίδων εφοδιασμού και η εξέλιξη του IT έχουν καταστήσει την εκπαίδευση που πραγματοποιείται εντός μια επιχείρηση από την ίδια την επιχείρηση ως μια όχι και τόσο ελκυστική ιδέα και άρα είναι δεύτερη σε επιλογή.

 

"Οι επιχειρήσεις άρχισαν να συνειδητοποιούν ότι όχι μόνο δεν μπορούσαν να διδάξουν στα στελέχη του το Supply Chain Management αλλά δεν διέθεταν πια και τον απαιτούμενο χρόνο για να γίνει κάτι τέτοιο" υποστηρίζει η κα Μαριάνα Βενιέρη, Executive Director στο Center for International Trade and Transportation του California State University.

 

education sign resizedΑκριβώς όπως μια εταιρεία θα προσλάμβανε μια τρίτη εταιρεία για να κατασκευάσει ένα προϊόν ή να διευθύνει μια παραγωγική μονάδα, οι επιχειρήσεις πια απευθύνονται στα διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα και τα εξειδικευμένα ινστιτούτα ανά τον κόσμο για να τους μεταλαμπαδεύσουν όλες τις απαραίτητες γνώσεις σχετικά με το Supply Chain Management.

 

Η εκπαίδευση θα πρέπει να απευθύνεται προς όλα τα Στελέχη των τμημάτων του Supply Chain και των Logistics, από τα junior στελέχη μέχρι τους senior executives και τους διευθυντές προμηθειών. Η διοίκηση θα πρέπει να τους δώσει να καταλάβουν ότι όλων η εργασία είναι σημαντική για την ανάπτυξη και την κερδοφορία της επιχείρησης ενώ είναι κάτι που θα τους βοηθήσει να εξελιχθούν εντός του οργανισμού.

 

Εκτός από τα τυποποιημένα εκπαιδευτικά προγράμματα που κυκλοφορούν στην αγορά και που προσφέρονται από διάφορες εταιρείες, οι οργανισμοί συχνά αναζητούν αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα προσαρμόζεται στις ανάγκες τους και θα εφάπτεται των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα στελέχη του κατά την εκτέλεση των εργασιών τους. Αυτό δεν σημαίνει αυτόματα ότι ένας εκπαιδευτικός οργανισμός ο οποίος προσφέρει μια σειρά από θεματικές ενότητες, μπορεί να υποστηρίξει ένα τέτοιο πρόγραμμα. Ρωτήστε πριν εμπιστευθείτε σε οποιοδήποτε τις ανάγκες των στελεχών σας.

 

Από την άλλη πλευρά, τα προγράμματα που συγκεντρώνουν αιτήσεις καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς με το πρόγραμμα Open Enrollment τυγχάνουν μεγάλης αναγνώρισης και αποδοχής από το μεγαλύτερο ποσοστό των επιχειρήσεων, κυρίως επειδή σε τέτοιου είδους προγράμματα συμμετέχουν στελέχη από διάφορους τύπους επιχειρήσεις, όπως λ.χ. κατασκευαστικές, φαρμακευτικές, παροχής υπηρεσιών κ.α. κάτι που προσδίδει θετικά προς όλους τους εκπαιδευόμενους καθώς οι εμπειρίες ενός στελέχους μπορεί να βοηθήσουν ένα άλλο στέλεχος κ.ο.κ.

 

Education cap

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

ΕΠΟΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

There are no up-coming events