Από το Supply Chain Management o νέος CEO της Apple Inc.

Από το Supply Chain Management προέρχεται ο διάδοχος του θρυλικού Steve Jobs, στο τιμόνι της Apple Inc., της εταιρείας που φημολογείται ότι έχει καλύτερη ρευστότητα από την κυβέρνηση των Η.Π.Α. Ο πενηντάχρονος Timothy D."Tim" Cook ανέλαβε τα ηνία ως νέος Chief Executive Officer στις 24 Αυγούστου 2011 και αποτέλεσε προσωπική επιλογή του ιδρυτή της Apple.

 O Cook κατάγεται από το Roberstdale της Αλαμπάμα, και έχει B.S. σε Industrial Engineering από Auburn University και M.B.A. από το Fuqua School of Bussiness (Duke University). Θεωρείται ο υπεύθυνος για τον εξορθολογισμό του Supply Chain της Apple κλείνοντας εργοστάσια και αποθήκες σε όλο το κόσμο και κάνοντας outsource όλα τα processes μη προστιθέμενης αξίας. Με αυτό το τρόπο βοήθησε την εταιρεία να μειώσει τα επίπεδα αποθεμάτων και άλλα κόστη και να αυξήσει δραματικά τα περιθώρεια κέρδους της εταιρείας.

 

Το 2007 ανέλαβε την θέση του Chief Operations Officer (COO) της Apple. O Cook μέχρι τώρα ήταν υπεύθυνος για τα operations και τις πωλήσεις της Apple σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου της διοίκησης της αλυσίδας εφοδιασμού από άκρη σε άκρη, την εξυπηρέτηση και την υποστήριξη σε όλες τις αγορές και σε όλες τις χώρες. Ηγείται επίσης της Mackintosh Division και έχει ηγετικό ρόλο στην ανάπτυξη στρατηγικών σχέσεων με τους προμηθευτές και τους μεταπωλητές, διασφαλίζοντας την ευελιξία στην ανταπόκριση σε ένα πραγματικά πολύ απαιτητικό sector.

 

Πριν συνεργαστεί με την Apple, ο Cook ήταν vice president of corporate materials της Compaq και ήταν υπεύθυνος για τον εφοδιασμό και την διαχείριση όλων των υλικών και των τελικών προϊόντων της. Πριν προσληφθεί στην Compaq ήταν Chief Operating Officer του reseller division της Intelligent Electronics.

 

O Cook χαίρει άκρας εμπιστοσύνης του διοικητικού συμβουλίου και του σεβασμού της Wall Street. Στο παρελθόν ανελάμβανε την θέση του CEO κάθε φορά που o Jobs αναγκαζόταν να πάρει άδεια για λόγους υγείας, 2 μήνες το 2004 και πάλι για πολλούς μήνες αυτή τη φορά το 2009. Είναι επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Nike.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

ΕΠΟΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ